Kotkat

Kotkat lentävät haukkojen kanssa aurinkoon ja jääkentille Hyvillä yksilösuorituksillaan ja myös kavereiden kannustamana Pyynikin Haukat ovat koonneet vankan tukijoukon, joka uskollisesti elää mukana sekä voitoissa että tappioissa. Tämä yli 60-päinen joukko on Pyynikin Kotkat, joka lämpimästi toivottaa tervetulleeksi joukkoonsa kaikkien Haukkojen seuralaiset ja vaimot.

Terävänokkaiset Kotkat ovat uljaita olentoja, juuri sellaisia, joita Haukat tarvitsevat rinnalleen. Käytäntönä on, että Kotkat matkaavat mukana kaikilla ulkomaanmatkoilla, joihin lasketaan myös Kokkolan Venetsialaiset ja Savonlinnan turnaus oopperajuhlien aikaan. Vaikka Kotkilla ei olekaan tapana pukeutua ja riisuutua samassa kopissa, joukolle on kuitenkin kehittynyt mukava ”pukukoppihenki”. Yhdessä on mukavaa ja mutkatonta.

Antoisia kiekkomatkoja on kertynyt yllättäviinkin kohteisiin. Aurinkoon on lennetty Havaijille, Meksikoon, Kiinaan, Dubaihin, Kaliforniaan, Etelä-Afrikkaan ja Floridaan. Jääkenttiä on toki löytynyt lähempääkin. Vaikka Kotkien tarkoitus ei ole kerätä omia faneja, niinkin on käynyt. Esimerkiksi Espanjan Puig Cerdassa toisten kiekkojoukkueiden pelaajat osoittivat suosiotaan kannustuslauluja laulaneille Kotkille, meksikolaispelaaja antoi kaulaketjunsa Kotkille ihailunsa osoituksena.

Oma Haukka on kuitenkin aina lähinnä Kotkan sydäntä ja tiukan paikan tullen on luvattu ja annettu yhteisesti pusu pyllylle voittomaalista.