top of page

Palkitut Haukat ja Kotkat

Pyynikin Haukkojen toiminnassa on keskeistä  hyvästä henkisestä ja fyysisestä kunnosta huolehtiminen. Siksi harjoitusten yhteydessä myös pukukoppielämä ja kahvilla käynti on tärkeää. Haukoilla on paljon muutakin toimintaa jääkiekon lisäksi. Kilpailullisen menestyksen päätavoite on voittaa turnauksessa vähintään yksi peli, ja sekin mieluimmin lauantaina sunnuntaiaamun herätyksen viivästyttämiseksi. Vuosittain Haukat jakavat useita palkintoja, joilla jäsenistölle annetaan tunnustusta aktiivisesta tekemistä ja yhteisen viihtymisen edistämisestä.

VUODEN JALOHAUKKA

Vuoden Jalohaukaksi valitaan jäsenten omien kriteeriensä mukaan äänestämä ja arvostama jäsen. Jalohaukka saa vuodeksi haltuunsa arvokkaan hopeisen tuopin. Sen on Pyynikin Haukoille lahjoittanut 1950-luvulla seuran entinen pelaaja Aarne Kyander, ent. Kiianmies, muuttaessaan Ruotsiin. Palkinto annetaan keväisin päättäjäisissä.

VUODEN HAUKKA

Vuoden Haukaksi seuran hallitus valitsee jäsenen, joka sillä  kaudella on esimerkillisesti edistänyt seuran tavoitteiden saavuttamista. Kiertopalkintona on moskovalaisen Volga-taksin nokalla ollut loikkaava kauris. Palkinnon on hankkinut Kimmo Leinonen jonkun Izvestija-turnauksen yhteydessä. Palkinto annetaan keväisin päättäjäisissä.

VUODEN KOTKA

Vuoden Kotkaksi hallitus valitsee Pyynikin Haukan puolison, joka on sen vuoden aikana esimerkillisesti tukenut ja kannustanut Pyynikin Haukkojen ja samalla oman Haukkansa toimintaa. Kiertopalkintona jaetaan marraskuussa pikkujouluissa Eila Huhdin hankkima Lintupatsas käätyjen kera. Linnun lajista ei ole tarkkaa tietoa, on epäilty lokkia, rantasipiä tai jotain muuta kahlaajaa.

VUODEN SIILI

Vuoden Siili on hallituksen valitsema jäsen, jolle tunnustus annetaan antaumuksellisesta puolustuksellisesta pelaamisesta.  Palkintona on Haukka-patsas, jonka lahjoitti 1996 Pyynikin Haukkojen vahvistuksena Etelä-Afrikan turnausmatkalla ollut legendaarinen Martti O. Turunen. Palkinto luovutettiin vuoteen 2009 saakka pikkujoulujuhlassa. Nykyään palkinto jaetaan kauden päättäjäisissä.

VUODEN TIIKERI

Hallitus valitsee vuosittain Vuoden Tiikerin, joka nimitys on tunnustus positiivisen aggressiivisesta hyökkäävästä pelaamisesta. Palkintona on Jääkiekkoilijapatsas, ja se luovutettiin vuoteen 2009 saakka pikkujoulujuhlassa. Nykyään palkinto jaetaan kauden päättäjäisissä.

bottom of page